Uncategorized

Heb geduld ..

Wanneer een zaak van het wereldse leven een van je grootste zorgen wordt, keer dan berouwvol terug naar Allaah.

Elke keer wanneer ik weer merk dat een bepaald aspect me bezighoudt van het wereldse leven, verwatert al hetgeen ik probeer op te bouwen voor mijn imaan. Al is het maar iets kleins, subhaan’Allaah, het mensen-hart raakt zo snel onder de indruk van de schoonheid op deze wereld. Daarom ook, wanneer het even minder goed gaat of een van je plannen gaan regelrecht de mist in, dan voelen we ons verslagen. Hoe nog verder te gaan? Met de handen in het haar staan we al te zuchten. Bismillah. Het is nog niet het einde. Het einde is het pas, als er niks meer aan gedaan kan worden. En al zou er niks meer aan gedaan kunnen worden, ging dit niet om een wereldse zaak?

اللهم لا تجعل الدنيا أكبر همنا

Oh Allaah, laat deze wereld niet onze grootste zorg zijn

Dit impliceert niet dat de wereldse zaken helemaal niet van belang zijn, maar let op dat het niet je grootste zorg wordt. Sommige verliezen hun nederigheid in het gebed en het geweten van hun harten. Hun verstand wordt vernietigd door wereldse instortingen of vanwege wereldse belangen. Houd je hart en verstand erop gefocust dat Allah altijd het goede wenst voor Zijn dienaren. Is jou onrecht aangedaan? Het is gebeurt met de Wil van Allah. Heb geduld en inshaa’Allaah staan jou goede tijden te wachten.

Laat de zorgen, het verdriet, het leed en de angst jou niet afhouden van de goede daden. Laat het jouw gehoorzaamheid niet in de weg staan. Maar zie het als reden des te meer om hoger op te klimmen in de rangen bij Allah. Heb geduld. Allah is met de geduldigen.

Jullie zuster,
Umu Abdillaah.

image

Plaats een reactie